Friday, October 16, 2020

Telur Dadar Cencalok


Assalam,
Resepi telur istimewa...hehe...sebabnya resepi ini dari buku resepi Florence Tan
Buku masak ni diberi personally oleh Chef Florence pada saya satu ketika dulu...

Masala Roast Chicken


Masala Roast Chicken 

Bahan perapan

Garam masala, chili flake, serbuk halia, olive oil, garam dan pepper dan sikit perisa sos ikan...
lemon juice atau lime juice

Hershey's Chocolate Chip Cookies

Chocolate chip cookies, resepi ini adalah sambungan dari entri sebelum ni....

Resepi ini dari kertas bungkusan Hershey's semi-sweet chocolate chip...dan nama cookies ni ialah 

Hershey's perfect chocolate chip cookies... 

Old Fashioned Chocolate Cake


Kek yang sangat sedap, sangat moist and sangat chocolatey (foto)
anda nak resepinya?

Mee Udon Goreng

Mee udon berasal dari Japan...rasanya lah...saya pun tak pasti...tapi kini kat Malaysia pun mudah dapat yang halal...rasa mee ini sama ja seperti rasa mee kita kat Malaysia...dan cara masak pun tak jauh berbeza...