Monday, October 12, 2020

Tempe Goreng dengan Kacang Panjang

Resepi mudah, pejam sebelah mata pun boleh buatkan...hehe...

Poach Egg


Poach egg, senang je nak buat....panaskan air anggaran 4 atau 5 cawan dalam periok yang lebar...

Congo Bars


Satu ketika dulu kek ini sangat popular...terpengaruh dengan foto-foto dari beberapa food blogger yang memuat naik gambar kueh ni maka saya pun teringin nak buat juga...

Honey Dew dan Sago Bersantan


Resepi yg simple dan mudah disediakan...bahannya pun tak banyak dan sedang di perolehi...

Spaghetti Kuah Ikan Sardin


Saya cuba olah sardin dalam tin menjadi seperti kuah laksa...teringat mak saudara yang pernah jadi guru masakan di ipoh buat kuah laksa menggunakan ikan sardin tin dan memang sedap...