Tuesday, October 6, 2020

Nasi Goreng Ikan Sadin


 Ikan sadin juga sesuai untuk dijadikan rencah untuk nasi goreng...memang sedap...and my one of my faveretlah...

Saturday, October 3, 2020

Popia Basah inti Udang Kering

 

Popia basah yang simple dan senang nak buat...pernah makan popia basah yang sedap kat pasar PJ dan Pasar taman tun...saya tengok mereka letak udang kering...

Pau Ayam yang Gebu


Resepi yang tak berapa rajin nak dibuat, namun sekali sekala memang nak makan juga home made pau ni...jom tengok cara saya buat pau ayam...

Kulit Popia inti Serunding


Jika orang yang creative semua jadi, contohnya seperti Opah...dia pandai mereka-reka...hehe...
kulit popia pun jadi...

Gulai Kari Nangka Muda

 

Sejenis kari yang jarang orang buat..arwah mak mertua saya suka buat gulai nangka muda dengan ikan bilis atau kalau ada daging lagi sedap...