Sunday, September 27, 2020

Rendang Kerang dengan Pucuk Paku

 

Rendang kerang dengan pucuk paku, terdapat banyak resepi rendang sebelum ini...

sama sahaja caranya...

Ikan Bilis Goreng dengan Terung Telunjuk dan Bawang


Pembuka selera, jika tengah takda selera goreng saja ikan bilis dengan apa-apa bahan...
pasti lalu makan punya...hehe...

Pankek Jagung dan Kacang


Saya pernah share resepi pancake ala apam balik sebelum ni...resepi adalah sama cuma yang ini size apam balik agak besar dan tebal sikit...

Home Made Orange Marmalade


Assalam,
Lama dah teringat nak buat jem oren ni atau lebih di kenali sebagai marmalade...sebenarnya hanya jem ni aje yang digemari kat rumah tokma ni...jem lain pun ok juga tapi jika my dh prefer jem nilah utk makan dengan roti bakar...

Best Ever Carrot Cake

Ini adalah resepi carrot cake yang sangat sedap dan anda harus mencubanya. Saya terjumpa resepi ini ketika melayari laman web beberapa tahun lalu dan mencubanya.