Wednesday, September 23, 2020

Sloppy Joe atau Roti John Stail Tokma

Ini adalah roti john stail saya...hehe...mat saleh panggil sloppy joe...kenapa yang satu nama jOe yang satu John ntah...nebermindlah, apa2 pun bolehlah...LOL

Jus Pisang Kurma Susu dan Oat


Jus yang sangat sedap, anda boleh pelbagaikan bahannya...

di sini saya menggunakan...

Kari Merah Ala Thai


Salam, sejak pulang dari Hat Yai saya mencari-cari paste thai curry ini di tesco dan giant...mana tau jika ada yang kita boleh makan...tapi tak jumpa....oleh itu saya search pula kat internet mencari resepi yang rasanya boleh match dengan thai curry yang saya makan di sana....akhirnya terjumpa yang sesuai dan saya ubah suai ikut citarasa sendiri dan inilah hasilnya....amat sedap...

Cokodok Buah Sukun


Jika buah sukun dah ranum sangat dan tidak boleh digoreng, bolehlah buat cucur sukun seperti ini...
Jom tengok cara saya olahkan buah ini menjadi cokodok...:)

Kerabu Ikan dgn Mangga Muda Jeruk


Opah (my mum) yang buat kerabu ni...sebab opah memang suka makan kerabu....Opah memang rajin kalau buat makan camni...air tangan Opah terbaik...pasti sedap...