Monday, September 21, 2020

Ayam Bumbu Bali

              Kenapa dinamakan Bumbu Bali? tak pasti, ada yg tau ke kenapa dinamakan bumbu bali,                                                        mungkin sebab asal dari Bali...

Moist Chocolate Cake


Anda kena cuba kek ini, sangat sedap, lepas ni tak perlu cari resepi lain dah...foto kek ini adalah dari koleksi hari raya aidilfitri yang lalu... 

Jus Mangga dan Asam Jawa


Satu hari saya ke rumah kawan, dia hidangkan saya jus mangga dan asam jawa, sedap pula, saya minta resepi...ohhh!!! mudah jer rupanya...

No-Bake Pineapple Cheese Dessert

Cheese cake yang mudah, tak perlu masak...jom tengok bagaimana caranya...

Untuk bahagian crustnya...saya guna 15 keping biskut digestive...kisarkan hingga halus...
cairkan 1/2 ketul butter (125g)...campur kedua-dua bahan dan tekankan ke dalam glass dish seperti dalam photo...sejukkan pada bahagian freezer sementara menyediakan cheese fillingnya...

Lenchikang

Minumankah atau dessert, dua-dua pun boleh...terdapat bermacam benda di dalamnya...terpulang pada kita nak letak apa...semua boleh...dan ini adalah lenchikang versi tokma