Showing posts with label dessert. Show all posts
Showing posts with label dessert. Show all posts

Friday, September 25, 2020

Pulut Mangga dan Santan Bersagu


Assalamualaikum,
Minggu sudah saya ke one utama...singgah kat supermaket...nampak manggo ni yang looks so yummy...saya pun belilah beberapa biji...teringin pula nak makan pulut mangga...dessert yang paling mudah disediakan...:)

Monday, September 21, 2020

No-Bake Pineapple Cheese Dessert

Cheese cake yang mudah, tak perlu masak...jom tengok bagaimana caranya...

Untuk bahagian crustnya...saya guna 15 keping biskut digestive...kisarkan hingga halus...
cairkan 1/2 ketul butter (125g)...campur kedua-dua bahan dan tekankan ke dalam glass dish seperti dalam photo...sejukkan pada bahagian freezer sementara menyediakan cheese fillingnya...

Lenchikang

Minumankah atau dessert, dua-dua pun boleh...terdapat bermacam benda di dalamnya...terpulang pada kita nak letak apa...semua boleh...dan ini adalah lenchikang versi tokma

Sunday, September 20, 2020

Ice-Cream Cookie Sandwich


Ice cream cookie sandwich, cara baru makan ice-cream...

Thursday, September 17, 2020

Pumpkin Pie

Pie yang sedap, wbp, banyak kerja sikit jika nak buat....namun berbaloi...
Resepi ini saya perolehi dari buka masakan SHARP microwave oven...

Peach Cobbler


Peach Cobbler adalah dessert yang sedap...senang untuk disediakan...saya biasa buat resepi ni sejak lama dulu...back in year 2004...tapi kerana resepinya ntah hilang ke mana dan saya pun malas nak mencari kat internet, maka ia seolah dilupakan...

Tiramisu


Hidangan dessert yang mudah dan boleh dipelbagaikan...Tiramisu sangat popular satu ketika dulu...
Jom kita cuba buat...

Tuesday, September 15, 2020

Friday, September 11, 2020

Chocolate Nutella Brownie


Chocolet Brownie...
resepi sedap dan mudah...
bahan pun senang jer...