Monday, September 28, 2020

Mango Dessert


Dessert ini menggunakan cream cheese...saya blend satu block 250g philadelphia cream dengan

 1/2 cawan gula halus hingga creamy...setelah itu masukkan 2-3 cawan whipped cream

Gaul rata....masukkan 2 biji isi mangga yang telah potong kecil...gaul rata...


Untuk bahagian lapisan bawah anda boleh guna biskut digestive yang dikisar halus dan dicampurkan dengan butter cair atau guna sebarang jenis biskut yang anda suka....

Since takda biskut, saya guna oat clusters ini sebagai basenya....kemudian sudukan mango cream cheese mixture keatas biskut/oat base...sejukkan sebelum di hidang...


Selamat mencuba...
(repost from 2012)

10 comments:

  1. wahh byknya desert kak ida..., minta sikit!

    ReplyDelete
  2. ape jua dessert kak ida buat.. semua nmpk tersgt sedap.. terasa sejuk je lalu dlm tekak.. :)

    ReplyDelete
  3. banyak dapat hasilnya...
    bak sini sikit..

    ReplyDelete
  4. tq...sejuk, sedap dan nyaman aje lalu kat tekak...hehe...mana banyaknye...dah habis dah...:)

    ReplyDelete
  5. Tergodaaa lahh....ni yg macam tak relaa jeee..haha...

    ReplyDelete
  6. halamakk sedapnya.. saya cukup suka apa2 dessert dan buah mangga

    ReplyDelete
  7. Congratulation on your winning @ World Blogger And Social Media Award 2012 =)

    ReplyDelete
  8. mmm...sedapnya.dh lama nk try dessert yg guna whipping cream plus cream cheese.tp xtau resepi.bleh mencuba yer.tliur sggh!

    ReplyDelete