Monday, October 12, 2020

Sandwich Tuna dan Telur


Sandwich yang mudah disediakan...digemari oleh sesiapa sahaja...sesuai untuk bekal anak ke sekolah...boleh pelbagaikan bahan untuk filling...


 
Bahan2

Roti
Tuna dalam tin
Celery
Telur rebus
Mayonnaise
Thousand Island
salt and pepper

Campurkan tuna, chop celery, mayonnaise dan thousand island, salt and pepper...


Susun potongan telur rebus atas roti..


Spread tuna telur dan letakkan sekeping lagi roti keatasnya...potong bahagian crust roti yang tebal dan potong segi tiga...


Mudah dan mengenyangkan...jom buat :)
(repost from 2011)

6 comments:

  1. menu yg sangat sesuai untuk orang yang berdiet cuma part mayonnaise tu kena kureng skit kan?
    Bestlah Kak Ida ni, menu simple jadi lawa

    ReplyDelete
  2. thank you FG...:)...like your blog...

    ReplyDelete
  3. ix...sebab kkida pun kan lawa....hohoho...:)

    ReplyDelete
  4. tima kasih kak sbb bg idea pd saya utk pelbagaikan lg sandwich...mmg menarik..tak penah terpikio nak letak celery pon....

    ReplyDelete