Thursday, October 8, 2020

Cucur Ubi Kayu

Senang jer buat getuk ubi ni, pasti semua taukan...


Rebus ubi kayu, kemudian tumbuk hingga hancur, tambahkan garam dan gula dan kkida tambah kelapa parut sikit...gaul rata dan kemudian kepal-kepalkan bulat-bulat...goreng hingga kekuningan...
 

Jari anakanda saya tu (sebulan sekali dia cat jari...cerita lama ni...:)
(repost from 2011)

8 comments:

  1. kemas cantik je bebola ubinya tu..;)

    ReplyDelete
  2. btl kata nir easy tu. mmg kemas sgt getuk ubi tu. nk makan pun syg.he3

    ReplyDelete
  3. cantiknya bebola ubi ni...kalau sy mmg tak boleh bulat2kan kemas gini...mmg ada yg nampak cacat..hehehe..tgk ni nak makan pun sayang....

    ReplyDelete
  4. golek lama-lama...bulatlah dia...hehe...ubi kayu pun mungkin ada lain-lain jenis...dan jenis yang ni putih dan mudah di bentuk...

    ReplyDelete
  5. Salam,kkida,baru jumpa blog..best lah,suka bace...hihi,dpt ubi dr kmpung..so tgklah itnet,jukpa blog kkida...dah saved pun..seronok bace..kkida rumah mane..asal mane..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam hadijah,
      ala...baru jumpa blog kkida....:)
      lama dah blog kkida ni dipasaran...tulah kkida ni tak pandai nak promo blog macam blogger lain tu...cetek IT...:)
      btw, welcome to my blog...rajin2 tinggalkan komen ye...time kasih....:D

      Delete
  6. Bestnyer jika dpt jd hosewife full time mcm kkida...tk serabut ngan boss dan keja,hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada pro and con nye hadijah...dok rumah ada best ada tak best camtu juga keje office...ada best dan ada yang tak best...takpalah kita lakukan kerana Allah swt...pasti bahagia...:)

      Delete